Press "Enter" to skip to content

Aktiviteter

Under 2023 har vi hittills haft följande aktiviteter:

Onsdagen den 12 april – Årsmöte och jubileumsfestligheter
Den 12 april har seniorföreningen årsmöte. Med anledning av att vi firar 25 års jubileum är vi i Chalmersska huset. Det serveras bubbel till pianomusik och ordföranden berättar om tillblivelsen av seniorföreningen. Årsmötesförhandlingarna avverkas raskt och vi åtnjuter sedan en god lunch. Deltagandet är rekordstort (64 personer inräknat respektive).

Måndagen den 13 mars – Besök av Gudrun Nyberg
Gudrun Nyberg är eldsjälen bakom bokserien ”Hundra år I Göteborg”. Serien omfattar 10 böcker. Vi var 39 seniorer som lyssnade.

Vi fick berättelse från ”Små industrier”. I boken beskrivs deras tillkomst, utveckling och arbetarnas villkor. Vi fick berättelse från ”Små industrier”. I boken beskrivs deras tillkomst, utveckling och arbetarnas villkor,

Gudrun Nyberg berättar om tio mindre företag i Göteborg. Deras tillkomst, utveckling och arbetarnas villkor. Vi fick bland annat veta mer om Pellerins margarin, Levins musikinstrument och Rosengrens kassaskåpsfabrik.

Måndagen den 20 februari – Besök av Adam Cwejman, politisk redaktör på GP
Vi var 39 seniorer som lyssnade till Adam Cwejmans föredrag om:

2021 avslutades västvärldens smekmånad. Den som varade från 1991. Trettio år av ekonomisk, politisk och ideologisk dominans. Den eran är nu över. Men vad innebär det? Hur förändras världen? Hur ser framtidens politiska karta ut?

Efter föredraget fick vi möjlighet att ställa frågor om både det ena och andra. Många frågeställningar berördes. Ett mycket intressant och givande föredrag.

Här kan du se vilka aktiviteter vi haft under tidigare år